Featured Video Play Icon

special

Maak kennis met Toms Tech!

/initiate booting sequence

Tom Kauwenberg

 |

20 februari 2020

Daar zijn we dan. Met ingang van vandaag is Toms Tech realiteit geworden. Een compleet eigen stekje op het wereldwijde web, waar ondergetekende zich uitlaat over allerlei apparatuur. Welkom!

Na maandenlange inzet van zowel mijzelf als die van goede vriend (en briljante website-bouwer) Erik Wubbels, lanceren we nu een interactief avontuur. Toms Tech is een website, YouTube-kanaal, persoonlijke blog en nog wat andere hippe keywords ineen.

Plak er gerust je eigen label erop — voor mij persoonlijk is dit hele gebeuren vooral een manier om bezig te blijven met wat mij interesseert, met de hoop er onderweg beter in te worden.

Wie is die Tom dan?

Aangenaam, ik ben Tom Kauwenberg – de titulaire Tom dus – en dit is mijn plekje op het web. Een eigen onderneming, waarmee ik hoop mede-liefhebbers van (rand)apparatuur te boeien en te informeren.

Raar is dat, een eigen plekje. Als textbook millennial groeide ik op met het internet, maar ik prik pas nu, als eind-twintiger, een eerste vlag in een persoonlijk domein. Voor mij was er tot dusver nooit een online canvas dat echt van mij voelde. Enkele tenenkrommend lelijke Hyves-pagina’s daargelaten.

Als je me ergens van het internet kunt kennen in professionele termen, dan is het wel van Gamersnet. Op die website mag ik al jarenlang met liefde een zegje doen over games. Anno 2007 begon dat met regelmatige nieuwsberichten en een recensie op zijn tijd, maar later groeide het takenpakket uit tot dat van presentator, videoproducent, livestreamer en een kluit andere titels.

Gedurende mijn aanwezigheid op het web (alsmede ver daarvoor) ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de elektronicaproducten in mijn directe omgeving. Mooie muizen en geinige gimmicks op het bureaublad bijvoorbeeld. Bij Gamersnet mocht ik die voorliefde voor het eerst omzetten in content, wat met open armen werd ontvangen.

In de laatste vier à vijf jaar viel me op dat de vraag naar eerlijke informatie rondom randapparatuur toeneemt. Vaak vanuit het perspectief van de tech-bewuste gamer, maar regelmatig ook buiten die brede doelgroep om. De markt dijdt uit en bedrijven beloven consumenten steeds lekkerder te kunnen maken met vooruitstrevende stukjes technologie. Prima terrein voor een nieuwe kritische stem, lijkt me zo.

Wat voor “tech” kan ik hier verwachten?

In directe woorden: Toms Tech is een uitlaatklep om voortdurend in de wereld van randapparatuur rond te kunnen neuzen. Fysieke, tastbare technologie bij uitstek, vooral gericht op entertainment, creativiteit of gemak.

Verwacht een mening over de kwaliteit van koptelefoons of redenen waarom het ene toetsenbord nét dat beetje beter klikt dan een ander – of juist niet. De bedoeling is om dat zo veel mogelijk in zowel tekstuele vorm als met video te doen.

Zolang dit kinderlijke brein geprikkeld wordt door interessant “speelgoed”, wil ik het erover hebben. En dat kan met allerhande apparaten en hardware gebeuren.

Op het moment van schrijven, oriënteer ik me voornamelijk in producten gericht op gamers. Die doelgroep is mij immers meer dan bekend. Bovendien geniet ik zelf ook nog altijd van spellen.

Ik verwacht met Toms Tech echter vaker uit die comfort zone te stappen en eens andere technologie onder de loep te nemen. Denk aan interessante waar als een optionele camera, een slimme rugzak of eigenzinnige smartphones. Doet de kans zich voort, wil ik absoluut kijken of ik daar ook een zegje over kan doen.

U vraagt, wij draaien

Wat betreft de stem die Toms Tech laat horen, is de ambitie vooral dat die er voor en door luisteraars is. Mocht je inbreng hebben over wát behandeld wordt of hoe, dan wil ik je bij dezen dan ook van harte uitnodigen om deze website een kant op sturen.

Toms Tech is dan wel mijn stekje, je bent welkom om niet alleen mee te praten, maar ook te sturen. Zelf ben ik hier vooral om nieuwe uitdagingen aan te gaan en gaandeweg te leren. Ik hoop dat mijn inzet onderweg jullie weet te boeien.

Van mijn kant garandeer ik dat mijn mening oprecht en kritisch van aard zal zijn, zonder een blad voor de mond te nemen. Dát is hoofdzakelijk waar ik mezelf verantwoordelijk voor zie.

Zijn we het niet met elkaar eens, wil je meer over iets anders weten of staat mijn vorm je niet aan? Dan hoor ik dat met liefde. Hartige discussie, vraag-en-antwoord en directe feedback is altijd welkom. U vraagt, ik draai.

Okay, wat nu?

Toms Tech is bij dezen gelanceerd met een reeks artikelen en video’s, vrij om blootgesteld te worden aan de wereld. Kijk of lees gerust rond, en vertel me vooral wat je ervan vindt. Give it to me straight of blijf passief hangen: ik ben blij dat je er bent.

Dan rest mij niks anders het nog één laatste, definitieve keer te zeggen: welkom op Toms Tech.

Mocht je verder in the loop willen blijven of elders mee willen praten over dit hele avontuur, tik me dan eens aan op Twitter, YouTube, Instagram of Facebook.

Stuur je liever een intiem mailtje? Ik hoor graag van je via info@tomstech.nl.