Profiel van Tom Kauwenberg aan het werk aan zijn bureau

special

De stand van zaken met Toms Tech

De excuusbrief die je wist dat zou komen…

Tom Kauwenberg

 |

8 september 2020

Daar zijn we dan. We begeven ons op die ongemakkelijke post die vrijwel elke ‘blogger’ een keer onder ogen moet komen; zo eentje over de wel erg lange stiltes tussen publicaties. Toms Tech had zo’n stilte, dus bij dezen dan maar…

Uit het oog, niet het hart

Geheel volgens het cliché ben ook ik een poosje mijn eigen website (en bijbehorend YouTube-kanaal) uit het oog verloren. Dat erken ik en dat spijt me. Zelf had ik ook meer inzet willen geven voor Toms Tech.

Vanaf hier wil ik de bijna twee maanden lange radiostilte dan ook achter me laten, maar het leek me wel zo netjes om ook transparant te zijn over wat er dan precies aan de hand is.

Het is namelijk niet zo dat Toms Tech even stil lag door een gebrek aan motivatie — in tegendeel zelfs. De ambitie om toch eens in de twee weken met een flink stuk content op de proppen te komen, heb ik altijd vast proberen te houden. Ideeën en tech genoeg; daar heeft het zeker niet aan gelegen.

Door tijdsdruk vanuit andere zaken gingen die echter op een lager pitje, waardoor de input voortdurend verschoven moest worden.

Drukte en uitsteldrang

Ook in deze rare tijden heb ik niet verlegen gezeten om freelance productiewerk (daar reken ik mezelf ook gezegend mee), wat dan toch in prioriteit wint. De ambitie voor Toms Tech is om ermee te blijven groeien, maar als puntje bij paaltje komt, is het nog altijd hobby. De afgelopen twee maanden kwamen die puntjes vaak bij paaltjes — en dan moet ik ook gewoon de huur kunnen betalen.

Daarbovenop komt dan dat ik niet bepaald een sterspeler ben in tijdmanagement. Geloof me: ik lever wat ik beloof, maar wat uitstelgedrag ondertussen is mij niet onbekend. En als betaalde opdrachten de voorrang verdienen, dan ben ik noodgedwongen Toms Tech even uit te stellen.

Dat is dan ook waar een paar avonden verloren zijn gegaan aan menig spellenwereld. Met meer verschillende soorten drukte komt immers meer escapisme. En als je dan toch al een productieavond ‘voor jezelf’ al grotendeels moest verzetten, waarom dan niet éven wegduiken in een spelletje?

In de afgelopen tijd slingerde ik mezelf daardoor misschien iets té vaak in ‘Rust met de boys’ en ‘nog één potje Overwatch dan’. Volstrekt nutteloos tijdverdrijf natuurlijk (al spreekt mijn aanstaande esport-carrière dit tegen), maar soms heb je die verzetjes even nodig. Blijkbaar heb ik ze soms nog iets langer nodig. ’t Is ook niet alsof onze basis zichzelf gaat verdedigen.

Een screenshot van Overwatch, afgebeeld op de MSI GP65 Leopard laptop.

Uiteindelijk heeft die drukte — gepaard door iets te regelmatige digitale uitstapjes — ervoor gezorgd dat Toms Tech een maand of twee zo goed als stil heeft gestaan. En nogmaals; dat spijt me. Natuurlijk kom ik terug van die afwezigheid, maar als ik eerlijk moet zijn, kan ik ook niet ontkennen dat het nooit meer voor zal komen.

Wat nu?

De hoop is om vanaf hier meer balans te vinden in de activiteiten voor Toms Tech. Daar wil ik mezelf absoluut toe zetten, maar het kán altijd nog voorkomen dat andere zaken de prioriteit verdienen. Maar goed, nu ben je daar in ieder geval van op de hoogte.

Toms Tech zal in de komende tijd absoluut blijven voortbestaan. Soms kan dat dus echter niet met een voortdurende stroom aan nieuwe content. Mocht dat een keer voorkomen, dan kan ik enkel hopen dat je weet dat ik uiteindelijk absoluut terugkeer met nieuwe producties. Zelf zou ik het liefst de hele dag bezig zijn met nieuwe apparatuur en de content daaromheen, maar voor nu blijft het soms nog ‘die hobby’ voor ernaast.