Illustratie van het logo van Toms Tech, in combinatie met dat van communicatiemiddel Discord.

special

Kom hangen in de Discord-server van Toms Tech

Hardware-hulp en ‘nog één potje dan’ met de squad

Tom Kauwenberg

 |

24 september 2020

Op veler verzoek — welgeteld twee stuks — is recentelijk dan toch maar een Discord-server voor Toms Tech in het leven geroepen. Komt één, komt allen! Dit digitale stekje is voor tech-liefhebbers (en/of gamers) in alle soorten en maten.

Wat is Discord?

Mocht je onbekend zijn met het concept van Discord; vrees niet. De gratis dienst van Discord dient als een overkoepelend communicatiemiddel voor (hoofdzakelijk) gamers, met applicaties voor vrijwel alle apparaten.

Moesten we vroeger nog uitwijken naar TeamSpeak, Xfire en (geen zorgen, ook ik voel me prehistorisch) MSN voor allerlei digitale gezelligheid, smelt Discord al die functionaliteiten ineen. Van loze chatgesprekken tot deelbare memes, van gratis VoIP-belletjes tot aan het streamen van partyspellen: Discord doet het allemaal. Geen wonder dat juist deze web-omgeving al jaar en dag de standaard vormt voor online communicatie.

En natuurlijk, wat meer doorlopende communicatie zou Toms Tech geen kwaad doen. Want ja, qua content kan deze onderneming soms wat droger staan dan gewenst, zoals recentelijk nog beschreven. Juist dan is het fijn om gewoon met elkaar aan de praat te blijven, ook al draait die content-molen even minder hard.

Geanimeerde afbeelding van het logo van Toms Tech, wat het beeld in zwiept en het logo van Discord tevoorschijn tovert.

Wat biedt Toms Tech op Discord?

Toms Tech heeft vanaf heden dus een volledig eigen server op Discord. De bedoeling is om daarop een gemeenschapje te creëren, speciaal voor de mensen die geïnteresseerd zijn in tech-producten. Dit is als een online verzamelplekje voor de lezers en kijkers van Toms Tech.

De website en het YouTube-kanaal dienen nog altijd om content daarover ten toon te stellen — de Discord-server is het knusse kampvuurtje voor ernaast.

Verspreid over verschillende kanalen kan er dan gemingeld worden over het een en ander, met altijd de mogelijkheid om een gamepje aan te slingeren. Zo simpel is het. In die zin is Toms Tech niet anders dan het gros van de Discord-servers, zij het nu dan we verbonden worden door een gezamenlijke interesse in (rand)apparatuur. Onze nerd-heid brengt ons tezamen.

Vraag en antwoord over tech-producten

Om die reden is ook de zogenaamde Hardware Helpdesk geboren binnen de Discord-server. Hier kunnen beginners in de tech-wereld vrijuit om hulp vragen bij het begrijpen (en/of kopen) van hardware-producten, waarop kenners weer in kunnen haken met hun ervaringen en adviezen. Zie het als een vraag-en-antwoord-kanaal voor iedereen en alle niveaus.

De tech-liefhebbers die hun kennis inzetten om anderen te helpen, worden op hun beurt weer beloond worden met de prestigieuze Technocraat server-rol. Die komt momenteel met een kek kleurtje en minimaal online aanzien, maar in de toekomst zou de invloed van de rol uitgebreid kunnen worden. We kijken nog even naar manieren om ‘Technocraten’ op andere manieren te belonen voor hun behulpzaamheid.

Ook jij bent welkom op de Discord-server

Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, maar als lezer van Toms Tech ben je uiteraard van harte welkom op de bijbehorende Discord-server. Kom langs voor een gezellige babbel, een gortdroge meme, hulp bij het uitzoeken van nieuwe producten en/of een potje gamen met je medemens. Geen zorgen, we bijten niet.

• • •

Ben je totaal niet gediend van Discord? Wil je simpelweg via andere platformen contact houden? Vergeet niet dat je Tom (en daarmee de content van Toms Tech) ook kan vinden op Twitter, Instagram en Facebook.